Ami Suites – Hotel Macam Kayangan Untuk Honeymoon dan Anniversary

Ada terfikir nak layan staycation ringkas untuk layan honeymoon atau anniversary? Tapi tak dapat nak rentas negeri sebab PKP?

Apa kata book Ami Suites kat Mont Kiara ini? Hotel ini baru dibuka Mac 2021. Dan gaya hotel ala Perancis, dan deko macam dalam kayangan, berbeza dengan mana-mana hotel yang pernah anda inap selama ini.

Semua bilik kat Ami Suites ini datang dengan kawasan dapur yang lengkap dengan sinki, mesin basuh dan meja makan sampailah ke sudu dan garfu.

Untuk yang nak duduk terperap dalam bilik, TVnya ada akses ke Netflix dan Youtube.

Walaupun untuk unit studio, kawasannya jauh lebih besar dari kebanyakan hotel yang ada kat Kuala Lumpur. Jadi memang berbaloi dan tak rasa sesak bila berdua.

Hiasan dalamnya, bukan minimalis, bukan moden. Tapi eclectic. Atau dalam bahasa mudah, gaya yang diambil dari banyak sumber dan digabungkan sekali sampai harmoni.

Yang penting, tempat ini bakal buat anda lalu pengalaman berbeza, dan artistik sepanjang anda menginap di dalamnya.

Nak bawak anak? Oh, boleh saja. Sebab Ami Suites bukan sahaja ada unit studio, tapi juga unit untuk keluarga. Pilih sahaja suite 2 bilik atau 3 bilik yang kena dengan saiz keluarga. Kalau setakat 6 orang tak ada masalah sebenarnya.

Kalau nak bersantai, boleh keluar dan layan taman rama-ramanya yang dibuat macam dalam alam yang luar biasa rupanya.

Nak mandi? Pilih samada nak layan kolam jakuzi atau kolam inifiniti. Pool mosaic kat sini dibuat seolah-olah macam ada pantai kat dalam bangunan. Surreal betul.

Kalau nak ambil angin luar dari hotel, boleh jalan-jalan pi mall. Publika, Solaris dengan Kiara 163 beberapa minit je drive dari sini. Kalau nak ke KL atau pi ke PJ pun hotel ni duduk kat tengah-tengah.

Senang cerita, macam Arte by Thomas Chan, ini antara hotel baru untuk 2021 yang bagus dan hip untuk anda yang nak sambut hari penting macam honeymoon, birthday atau anniversary. Ataupun cuma nak lari dari sesak dan nak ada staycation di kawasan pesisir KL.

Lagipun, sebab baru saja dibuka, fasilitinya baru dan kemungkinan anda yang rasmikannya.

Camna? Bila nak share post ini dengan suami atau isteri?

Harga : RM 230 ++

Booking.comTempah
Agoda.comTempah    

Baca Juga :
* 16 Hotel Terbaik di Bukit Bintang
* 10 Hotel Terbaik di Jalan TAR
* 10 Hotel Best di KL untuk Anak dan Keluarga
* 10 Hotel Best di KL untuk Honeymoon
* 15 Hotel Bajet Terbaik di KL

JomJalan Seluruh KL

Hotel terbaik pilihan kami