99 Wonderland

Ini tempat dalam KL untuk anda pusing tasik, tengok lampu-lampu lepas beri rusa soru.

99 wonderland lampu

99 Wonderland ini sebenarnya kawasan tasik besar yang ada petting zoo dan lampu. Kalau nak bergambar, memang waktu terbaik ialah lepas matahari tak lagi naik. Tapi tiketnya mahal bang Dolah.

Satu lagi, kalau duduk dekat kawasan sini, bolehlah datang tengok atau berselfie. Kalau datang KL masa cuti, ini bukan tempat wajib untuk habiskan duit gaji.

Apa yang Boleh dibuat kat 99 Wonderland

rusa 99 wonderlandUntuk mak ayah, ini tempat santai pegang tangan berjalan, sambil biar anak-anak berlari ke sana sini. Lagipun sebab ia besar, memang bagus untuk bakar kalori.

Dalam tempat ini ada mini zoo, untuk anak beri makan burung unta, arnab, ayam dan rusa. Kalau ada duit lebih boleh cuba naik cruise tasik atau layan e-boat. Tapi sebab tarikan ini kena bayar extra, tak ramai yang berebut.

main boat 99 wondrlandKalau waktu malam, kawasan ini ada lampu LED macam kat ICT Shah Alam, cuma tak berapa terang macam situ. Jadi ramai yang buat cuci mata dan terangkan fikiran yang serabut.

Apapun, makan kenyang-kenyang. Sebab dalam kawasan ini tak ada banyak tempat cari makanan. Dan macam taman tema, bawa masuk makanan luar, tu pantang depa.

Bunga Api

99 wonderland fireworkKalau anda nak bawa anak tengok bunga api, ini antara tempat rare dalam KL yang ada bunga api setiap hujung minggu.

Kalau ikut jadualnya, setiap Sabtu, pukul 9 malam. Kami tak pasti berapa lama mereka boleh teruskan show ini sebab kos main bunga api bukan duit celah gusi.

99 wonderland dinosaur

Mengapa Orang Park kat Tepi-Tepi?

Ramai yang ke sini dan park kat tepi jalan sebab free. Kalau masuk tempat parking tasik, memang berbayar cik adik.

Harga Tiket

 Dewasa (RM)Kanak-Kanak (RM)
Warganegara1812
Pelancong Asing2318

Peta

My location
Get Directions

Apa Lagi Yg Best Kat KL?

Tempat menarik lain kat KL

Hotel terbaik pilihan kami

Promo hotel, tarikan KL