gamuda cove discovery center

Kredit : din_sepang

Gamuda Cove Discovery Park

Panjat halangan tinggi, layan paya dengan family kat kawasan rekreasi ini.

Harga Tiket Walk-InHari Biasa (RM)Hujung Minggu & Cuti (RM)
Tiket MasukPercumaPercuma
Cove Aerobar1525
Big Swing1525
ATV & Dirt Bike90 (30 min)
Rope Coursedari 70 (dewasa)dari 92 (dewasa)
Beli Pakej Gamuda Cove
Harga tiket walk-in dikemaskini sehingga : 22 May 2022

Ini taman rekreasi milik Gamuda. Ia agak baru, dan dibuka sekitar waktu Covid melanda.

Dan ia ada halangan tali tinggi macam yang biasa nampak kat Escape Penang atau kat Austin Heights JB.

gamuda discovery rope course

Kredit : yokesanys

Rope course kat sini bukan saja untuk dewasa.

Ada 11 halangan untuk si kecil anda cuba juga.

Kredit : gamudaland

Yang nak makan dengan tersayang, boleh cuba makan dari tempat tinggi kat Cove Aerobar nya.

Anda makan snek 35m dari atas tanah. Boleh tengok pemandangan sekeliling.

gamuda aero bar

Kredit : nafisz

Walaupun tak mewah dan romantik macam Dinner in The Sky tapi rasa lebih selamat binaannya.

Dan paling penting, jauh murah harganya.

aero bar gamuda discovery

Kredit : faizahtayet

Dan sebab ia dekat dengan Paya Indah Wetlands, anda pun boleh ikut safari masuk ke dalam kawasan lombong tinggal itu dengan menaiki 4WD.

Kredit : gamudaland

Yang nak naik scrambler dan buggy, ada beberapa jenis tunggangan yang boleh anda pilih.

Yang nak belajar menunggang scrambler pun boleh. Cuma kami tak ada info tentang harganya.

paya indah discovery dirtbike

Kredit : chriskhoo1988

Taman Tema Air

Walaupun ada banyak promosi, Gamuda Cove ini belum lagi terkenal untuk jadi tempat tumpuan keluarga.

Tapi taman tema air Splashmania nya sedang dibina. Taman air tropika dengan 28 slides ini sepatutnya dibuka pada tahun 2022.

Mungkin bila ia siap dan bila kawasan perumahan di sini sudah mula jadi bandar yang dipenuhi manusia, kawasan rekreasi ini akan jadi lebih popular.

gamuda cove flower tunnel

Kredit : nafisz

Harga Tiket

Harga Tiket Walk-InHari Biasa (RM)Hujung Minggu & Cuti (RM)
Tiket MasukPercumaPercuma
Cove Aerobar1525
Big Swing1525
ATV & Dirt Bike90 (30 min)
Rope Coursedari 70 (dewasa)dari 92 (dewasa)
Beli Pakej Gamuda Cove
Harga tiket walk-in dikemaskini sehingga : 22 May 2022

Jomjalan