Hauntu

Nak rasa pengalaman masuk hotel berhantu? Datang dengan kawan, kita tengok siapa berani, siapa lucu.

hauntu - hotel berhantu kuala lumpur

Dalam Hauntu, hangpa akan masuk ke hotel lama KL — Colle Eastern Hotel, hotel gaya kolonial British zaman sebelum Merdeka lagi.

Hauntu ini pengalaman baru kat Malaysia — separuh rumah hantu, separuh set teater, separuh role play. Siap ada jalan cerita, ada puzzle sendiri, dan hangpa termasuk dalam jalan cerita ini. Pendek kata, hangpa jadi pelakon dalam movie set. Dan hangpa akan alami misteri dan kejadian paranormal dalam hotel ini.

Terdengar bunyi misteri atau staff hotel kena rasuk itu memang kejadian yang akan hangpa lalui. Bawa bertenang. Dan selesaikan stay hangpa selama 1 jam 30 minit kat hotel Colle Eastern ini.

hauntu kuala lumpur di the lincSenang cerita, kalau hangpa suka tengok cerita hantu atau minat benda paranormal, ini tempat wajib tuju kat KL.

Apa Special Kat Hauntu?

suasana semasa hauntu kuala lumpurPenamat cerita hangpa kat hotel ini tak sama. Semua bergantung kepada keputusan yang hangpa ambil, dan reaksi hangpa dalam scene hangpa.

Dan cerita/scene pun ada 3. Jadi kalau hangpa dah masuk sekali, ada lagi 2 cerita yang belum hangpa lalu, dan boleh cuba lagi. Dan, semua 3 jalan cerita ini ada kaitan dengan satu sama lain.

check in hotel collee eastern hotel

Tips Masuk Hauntu

  1. Pakai pakaian selesa. Jangan gatal pakai high heel dengan skirt panjang. Perempuan tolong pakai seluar. Kasut kalau boleh pakai sneakers. Akan ada waktu hangpa kena merangkak, ataupun panjat memanjat sikit.
  2. Kalau setakat aksi tolak menolak sebab ahli dalam kumpulan hangpa terkejut itu biasa.
  3. Jangan makan kenyang sangat. Takut nanti terkeluar isi perut.
  4. Jangan bawa kawan yang penakut. Hangpa tak mau sangkut separuh jalan dalam hotel ini.
  5. Lagi ramai lagi best. Tapi setiap satu kumpulan terhad 10 orang. Kalau hangpa datang kurang dari 10, akan dicampur dengan orang luar. Terbaik ialah 7 orang dan sama jantina. Tak adalah aksi hangpa terkepit dengan lelaki atau perempuan lain.
  6. Jangan pecahkan pintu. Ya. Ada guest yang gabra sampai pecahkan pintu dan barang dalam hotel ini. Kalau pecah, kena ganti sebab guest lain pun nak masuk kan?

Harga Tiket

 Dewasa (RM)Kanak-Kanak (RM)
5858
Beli Tiket Online →

Beli Online

Beli Online
hauntu - hotel berhantu kuala lumpur
Hauntu
Beli tiket Hauntu secara online di sini.
Beli tiket Hauntu secara online di sini. Show Less

Peta

My location
Get Directions

Apa Lagi Yg Best Kat KL?

Tempat menarik lain kat KL

Hotel terbaik pilihan kami

Promo hotel, tarikan KL