ihauntu rumah hantu di the linc kl

Hauntu

Ini rumah hantu era baru. Datang sini dengan kawan, kita tengok siapa berani, siapa lucu.

Harga Tiket Walk-InDewasa (RM)Kanak-Kanak (RM)
Warganegara5858
Beli Tiket Murah Hauntu
Harga tiket walk-in dikemaskini sehingga : 26 July 2022

Dalam Hauntu, anda akan masuk ke hotel lama KL — Colle Eastern Hotel, hotel gaya kolonial British zaman sebelum Merdeka lagi.

Hauntu ini pengalaman baru kat Malaysia — separuh rumah hantu, separuh set teater, separuh role play. Siap ada jalan cerita, ada puzzle sendiri, dan anda termasuk dalam jalan cerita ini. Pendek kata, anda jadi pelakon dalam movie set. Dan anda akan alami misteri dan kejadian paranormal dalam hotel ini.

Terdengar bunyi misteri atau staff hotel kena rasuk itu memang kejadian yang akan anda lalui. Bawa bertenang. Dan selesaikan stay anda selama 1 jam 30 minit kat hotel Colle Eastern ini.

hauntu kuala lumpur di the lincSenang cerita, kalau anda suka tengok cerita hantu atau minat benda paranormal, ini tempat menarik wajib tuju kat KL.

Apa Special Kat Hauntu?

suasana semasa hauntu kuala lumpurPenamat cerita anda kat hotel ini tak sama. Semua bergantung kepada keputusan yang anda ambil, dan reaksi anda dalam scene anda .

Dan cerita/scene pun ada 3. Jadi kalau anda dah masuk sekali, ada lagi 2 cerita yang belum anda lalu, dan boleh cuba lagi. Dan, semua 3 jalan cerita ini ada kaitan dengan satu sama lain.

check in hotel collee eastern hotel

Tips Masuk Hauntu

  1. Pakai pakaian selesa. Jangan gatal pakai high heel dengan skirt panjang. Perempuan tolong pakai seluar. Kasut kalau boleh pakai sneakers. Akan ada waktu anda kena merangkak, ataupun panjat memanjat sikit.
  2. Kalau setakat aksi tolak menolak sebab ahli dalam kumpulan anda terkejut itu biasa.
  3. Jangan makan kenyang sangat. Takut nanti terkeluar isi perut.
  4. Jangan bawa kawan yang penakut. Anda tak mau sangkut separuh jalan dalam hotel ini.
  5. Lagi ramai lagi best. Tapi setiap satu kumpulan terhad 10 orang. Kalau anda datang kurang dari 10, akan dicampur dengan orang luar. Terbaik ialah 7 orang dan sama jantina. Tak adalah aksi anda terkepit dengan lelaki atau perempuan lain.
  6. Jangan pecahkan pintu. Ya. Ada guest yang gabra sampai pecahkan pintu dan barang dalam hotel ini. Kalau pecah, kena ganti sebab guest lain pun nak masuk kan?
  7. Kalau anda nak masuk rumah hantu, main air dan naik ride, alternatif lain yang ada semua ini ialah kat Sunway Lagoon.

Harga Tiket

Harga Tiket Walk-InDewasa (RM)Kanak-Kanak (RM)
Warganegara5858
Beli Tiket Murah Hauntu
Harga tiket walk-in dikemaskini sehingga : 26 July 2022

JomJalan Seluruh KL

Senarai tarikan best di Kuala Lumpur
Hotel terbaik pilihan kami
Promo hotel, tarikan KL
Layan kedai makan sedap kat KL

Jomjalan