Jurassic Research Center

Khas untuk anak yang nak tengok dinasour, ini tarikan yang menarik sebelum mereka besar.

Kumpulan dinasour kat Jurassic Research Center ini jenis dinasour zaman baru. Kulitnya tak kerasa kematu, tapi dah dibuat macam kulit binatang zaman batu.

Ada dalam 100 dinasour kat sini. Yang paling orang suka tengok, mestilah T-Rex. Dan yang buatkan T-rex sini lain dari tempat dinasour lain yang ada kat dalam Malaysia, yang sini kata orang, memang saiz dibuat macam saiz sebenar T-Rex. Jadi boleh datang tengok tinggi mana sebenarnya dia.

dinasour genting

Kredit : eve.t_mama

Dalam ini, anak yang minat boleh tengok replika dinasour hidup, tulang dan juga kawasan makmal yang ada dibuat macam kawasan pengumpulan fossil dinasour.

Senang cerita, untuk anak anda yang kecil dan minat dinasour, ini bakal buat di rasa macam saintis dan ahli kaji dinasour sekejap.
jurassic research park genting

Kat sini boleh pegang, boleh bergambar dengan dinasour yang ada. Jadi kalau ada anak kecil, boleh pertimbangkan untuk datang.

Sama Ke Macam Penang?

Kat Penang pun ada Jurassic Research Center kat Komtar. Dan ya, ia ada dinasour yang sama, cuma setup nya berbeza.

Sebab apa sama? Sebab dibuat oleh syarikat yang sama yang sediakan tarikan dekat The Top, iaitu OWG Group.

Waktu Operasi

Setiap Hari : 9 pg – 10:30 mlm

Harga Tiket

 Hari Biasa (RM)Hujung Minggu (RM)
Beli Pass Diskaun (5 Dalam 1)
Pass 5 dalam 1*7575
Tiket Jurassic Research Center2323
*Pass 5 dalam 1 membolehkan anda masuk ke Jurassic Research Center dan 4 tarikan lain

Lokasi

Tingkat 4, Sky Avenue Genting