North Borneo Cruise

Ini cruise untuk yang tengah honeymoon atau yang nak layan pemandangan malam KK dari bot mewah.

North Borneo Cruise sini adalah boat cruise pertama seumpamanya kat Kota Kinabalu.

Bergantung kepada duit anda dan juga bergantung kepada apa yang anda nak tengok, dekat sini ada 3 jenis cruise yang boleh anda pilih.

north borneo dinner cruise kota kinabalu-kk city

Yang paling murah ialah cruise pagi. Yang dua lagi adalah cruise senja dan cruise makan malam.

Untuk cruise pagi, anda akan dapat layan pemandangan dari bot selama 1 jam. Untuk dua cruise lagi anda akan layan pemandangan malam Kota Kinabalu dan juga senja selama 2 jam. Dalam 2 cruise malam ini, anda juga ada makan malam dan boleh layan live band sekali.

Makanan yang ada ialah dari makanan Cina, Western, Jepun dan Melayu. Jadi tak kisahlah sama ada anda laparkan sate ataupun kek, anda bakal kenyang semasa dalam bot ini.

tempat makan north borneo dinner cruise kota kinabalu- kawasan makan malam dalam north borneo dinner cruise kota kinabalu-

Sunset Dinner Cruise akan bawa anda pusing kawasan pulau di Taman Marin Tunku Abd Rahman. Cruise Malam Bandaraya KK pula akan bawa anda pusing-pusing di pesisir kawasan Kota Kinabalu.

Tak kisah yang mana satu yang dipilih, kalau anda datang untuk berbulan madu kata sambut anniversary dengan hubby, naik cruise ni bakal jadi satu pengalaman yang anda berdua ingat bila-bila dalam hati.

north borneo dinner cruise kota kinabalu- sunset time senja north borneo bot cruise

Halal ke makanan sini?

Kalau ikut kata pihak cruise, dapur mereka adalah dapur halal. Tapi sebab dalam cruise, mereka ada hidangkan alkohol mereka tak dapat halal JAKIM.

Naik kat mana?

Untuk naik bot cruise ini, anda kena pergi ke Marina Jetty, Sutera Harbour. Tempat ini tak jauh pun. Cuma 10 minit dari bandar Kota Kinabalu atau pun 20 minit dari airport. Anda boleh ambil Grab ke sini. Tak pun ambil cruise ini dengan return transport.

Bila dah sampai sini, ikut saja panduan ke Registration & Boarding point.

Harga Tiket

 Dewasa (RM)Kanak-Kanak (RM)
Morning Cruise325230
Sunset Dinner Cruise365230
KK City Night Dinner Cruise365230
Beli Tiket Diskaun Cruise

Tiket Diskaun

JIMAT 7%
north borneo dinner cruise kota kinabalu-kk city
KK Dinner Cruise
Harga biasa RM 325. Dengan diskaun hanya RM 301 !
Harga biasa RM 325. Dengan diskaun hanya RM 301 ! Show Less

Waktu Operasi

Pagi : 9:30 pg – 10:30 pg
Sunset : 4:50 ptg – 7 mlm
Malam : 7:30 mlm – 9:30 mlm