paragliding bukit jugra

Kredit : akulahyhc

Paragliding Bukit Jugra

Jom terbang kat tempat paragliding paling famous kat Selangor ini.

Harga ParaglidingDewasa (RM)
Warganegara250
Pelancong Asing280
Beli Pakej Murah KKB Paragliding

Untuk orang yang baru nak berjinak-jinak dengan paragliding, tempat pertama dalam kepala bila nak buat paragliding ialah di Bukit Jugra, Banting ini.

Antara sebabnya ialah lokasinya senang nak datang. Dan harganya yang antara termurah berbanding tempat lain di Malaysia.

Macam kat tempat paragliding lain, anda bakal naik secara tandem.

Anda di depan, instruktor kat belakang.

atas udara paraglide jugra

Kredit : nlwngzl

Bukit Jugra ini tak tinggi. Dalam 120 meter saja tingginya.

Tapi angin kat sini kuat — sesuai untuk layan paragliding sebab sukan lasak ini memang perlukan angin yang sebegitu.

Lagi kuat anginnya, lagi lama lah dapat anda terbang di udara.

bukit jugra lighthouse

Kredit : ilis3m

Cuma sayangnya, di Jugra ini bukan tiap-tiap hari anda boleh terbang.

Jadi memang kena plan dan tanya operator/instruktor anda bila yang sesuai untuknya.

Dapat Nampak Apa?

bukit jugra selangor

Kredit : runneriz

Yang best paragliding kat sini ialah pemandangannya.

Anda bakal dapat layan pemandangan hijau kat kawasan pesisir Sungai Langat.

Dan kalau hari cerah boleh dapat view Selat Melaka.

Berapa Lama ?

Kat sini, anda bakal berada di udara sekitar 10 – 15 minit.

Ini lebih lama dari kebanyakan tempat paragliding kat Malaysia ( macam di Kuala Kubu).

Aktiviti Ekstrim Lain

Kalau yang ini dah settle, ini senarai aktiviti lasak lain kat Selangor dan KL yang boleh dicuba.

Peringatan Penting

Sila ambil perhatian yang insurans anda mungkin tak memberi sebarang pampasan disebabkan kecederaan/kematian disebabkan aktiviti lasak.

Sebelum anda join aktiviti ekstrem seperti ini, sila tanya agen insurans anda. Dan pastikan anda faham dahulu risiko yang anda ambil semasa aktiviti-aktiviti ekstrem itu.

Harga Pakej

Harga ParaglidingDewasa (RM)
Warganegara250
Pelancong Asing280
Beli Pakej Murah KKB Paragliding

Jomjalan