The Gravityz Penang

Ada kawan yang suka cakap besar? Meh cabar dia kat sini.

tempat menarik penang - jambatan gravityz

Ini rope course paling tinggi dalam dunia. Kat Penang. Spesifiknya, kat dinding luar bangunan Komtar.

Benda ini baru lagi. Dan ramai yang belum cuba sebab bukan murah. Tapi kalau nak merasa jantung gugur, ini memang tempatnya.

Jom kita tengok couple Korea ni layan Gravityz.

6 Obstacle Course

Ada 6 cabaran yang anda akan buat semasa datang ke Gravityz Penang ini. Dari yang simple tapi masih menaikkan segala bulu di badan macam berjalan tepi dinding Komtar, sampailah ke flying fox pada paras paling tinggi kat Penang.

Berapa tinggi? 239 meter — dalam 60 tingkat bangunan. Amacam, ada berani?

Berapa Lama?

Aktiviti kat luar Komtar ini bakal mengambil masa 30 minit.

Tapi masa seluruhnya, mungkin lebih. Sebab dalam 30 minit bakal diambil nak melangkah keluar saja, sebab kecut perut bang!

Cabut Tengah Jalan Boleh?

Ya bang. Masih boleh berhenti kalau jantung dah rasa macam tercicir. Ada pintu untuk keluar separuh jalan course Gravityz ini.

Tarikan Berdekatan

Kalau anda kecut perut, ada pilihan lain kat bangunan Komtar ini. Anda boleh jalan kat Rainbow Walk di The Top. Yang ini, walaupun jambatan kaca, confirm tak menggugurkan usus macam The Gravityz.

Kalau nak yang view laut dan hutan, boleh ke The Habitat. Tapi nak ke Bukit Bendera lah pula kan.

Harga Tiket

 Dewasa (RM)
Warganegara179
Pelancong Asing179
Beli Tiket Diskaun →

Harga Tiket Diskaun

JIMAT 11%
tiket diskaun gravityz penang
Speciality
Gravityz
Harga asal 179. Dengan diskaun hanya 159.
Harga asal 179. Dengan diskaun hanya 159. Show Less

Peta Ke Sini

My location
Get Directions

Apa Lagi Yg Best Kat Penang?

Layan tempat menarik kat Penang
Makan kat kedai makan sedap Penang
Tidur kat hotel terbaik Penang
Promo hotel, tarikan Penang