the void genting ghostbusters

The Void

Dalam banyak tarikan VR Malaysia yang ada, ini antara yang paling power.

Kalau kebanyakan VR lain cuma ada headset, yang ini VR set nya pun siap backpack semua — beratnya pun dah 7kg. Memang macam nak masuk hutan berperang.

VR set kat sini memang boleh kesan pergerakan anda, dari badan sampai ke pergerakan anak jari. Barang ini perlu bukan sahaja untuk anda nampak alam maya, tapi pada masa yang sama, rasa alam baru ini.

the void genting VRHarganya memang tak murah. Tapi kalau abang memang gamer atau minat VR, dan datang dengan geng sekepala, boleh cuba rasa pengalaman VR dan masuk ke dalam movie pada masa yang sama.

Beza VR Sini Dengan VR Lain

Beza pertama ialah kalau kebanyakan VR lain, anda tak patut berinteraksi dengan objek sekeliling. Sebab ia merosakkan pengalaman VR.

Tapi kat lain. Anda akan buka pintu sebenar, pegang dinding sebenar dan buat benda yang perlukan interaksi dengan apa yang ada kat keliling anda. Kalau anda benda meletup, anda akan rasa kat badan.

Senang cerita, memang masuk dunia baru. Dan rasa macam betul.

the void 2Kedua, game VR kat sini berdasarkan cerita dalam filem Disney.

Ada waktunya anda boleh menyelusup masuk kat dunia Star Wars dan perang dengan Storm Troopers. Dan ada waktunya anda boleh layan si Ralph dalam filem animasi Ralph Breaks the Internet.

Apa yang tersedia mungkin berubah ikut masa. Sebab kali terakhir kami semak, permainan yang ada bertemakan hantu — Ghostbuster dan Nicodemus: Demon of Evanishment.

Jadi, tunggu apa lagi? Jom rasa tarikan paling menarik yang diletak sebagai tarikan no 1 paling puas hati kat Genting hari ini.

Lokasi

Tingkat 1, Sky Avenue Genting

Penting

  • VR ini dekat kawasan Skytropolis.
  • Kalau anak nak main, dia mesti lebih 10 tahun dan minima tingginya 122 cm.
  • Datang dengan kumpulan sebab gamenya dalam kumpulan 4 orang. Kalau datang lebih dari itu, atau pun kurang memang bakal masuk kumpulan orang lain.

Harga Tiket

 Hari Biasa (RM)Hujung Minggu (RM)*
Harga Tiket7585
(dan cuti umum, cuti sekolah)

Waktu Operasi

Isnin – Khamis : 12 tgh – 8 mlm
Jumaat – Ahad : 10 pg – 10 mlm