spiderman di upsidow

Rumah Terbalik Langkawi (Upsidow)

[MUNGKIN DITUTUP] Benda terbalik dah mai Langkawi bang oi!

 Dewasa (RM)Kanak-Kanak (RM)
Warganegara1815
Pelancong Asing2520
Beli Tiket Diskaun Dewasa

Penting : Status operasi tempat ini tidak diketahui. Ia ditutup sementara semasa PKP tetapi kami tiada info tentang operasi pembukaannya.

Bezanya dengan rumah terbalik lain, rumah terbalik Upsidow Langkawi ini dalam kontena.

Lepas itu pula, barang dalamnya, barang terbuang, dikutip, dibuat semula elok-elok sampai jadi tempat bergambar.

Ada 16 kawasan bergambar di sini. Dari tingkat bawah, sampailah ke atas yang ada robot transformers.

Tak payah susah pergi Singapore, kat Langkawi pun ada Bumblebee. Cuma saiznya kecil.

Harga tiket tidak murah. Jadi kalau sudah buat keputusan untuk datang, pastikan bateri phone dan kamera cukup charge. Yang masuk pula, kena sporting nak beraksi.

rumah terbalik langkawi

3 Tarikan Paling Top Kat Langkawi

Kafe

Jangan risau kalau setakat minum-minum. Ada kafe di sini yang cukup hip. Bukan sahaja tong dram ditukar jadi tempat duduk dan meja, bas mini pun sudah ditukar buat jadi food truck.

Kata orang makanan di sini sedap. Tapi kami tak tahu, sebab halal tak halalnya tak clear.

Jadi minum-minum saja lah ye?

kafe rumah terbalik langkawi

Harga Tiket

 Dewasa (RM)Kanak-Kanak (RM)
Warganegara1815
Pelancong Asing2520
Beli Tiket Diskaun Dewasa

Waktu Operasi

Setiap Hari : 10pg – 6ptg

JomJalan Seluruh Langkawi

Senarai tempat tarikan best di Langkawi