Wet World Batu Pahat

Nak main air kat Batu Pahat? Jom pi kat Wet World satu keluarga bang.

Wet World kat Batu Pahat ini khas untuk orang Johor yang nak main air kat dalam Wet World yang jauh lebih murah dari Wet World yang ada kat Shah Alam.

Masa awal buka dulu, ini satu-satunya taman tema air kat Johor. Tapi sekarang dah ada taman air kat Legoland dan Desaru Coast. Tapi ia tetap ramai pengunjung sebab harganya yang mesra poket.

main air kat wet world batu pahat

Kalau anda tak mahu basah, tak mengapa. Dekat dengan Wet World ada bekas lombong. Jadi kalau nak bersantai tepi lombong ataupun naik bot angsa memang tak ada masalah.

Apa Ada Kat Sini?

lombong tepi wet world batu pahat untuk bermainWalaupun kecil, kat sini masih ada wave pool bang. Saiznya sederhana tapi masih seronok untuk anak-anak.

Gelongsor air pun ada, dan walaupun tak macam Vuvuzela Sunway Lagoon, cukup bagus untuk harga tiket yang anda bayar.

Untuk yang datang dengan kawan-kawan, ada gelongsor air besar yang dinamakan Big Splash untuk gelongsor berjemaah.

Bagi anak kecil bawah 5 tahun, ada Kiddy Pool khas untuk mereka.

Waktu Operasi

Tutup Rabu (kecuali pada cuti sekolah)
Khamis – Selasa : 10 pg – 6 ptg

Harga Tiket

 Dewasa (RM)Kanak-Kanak (RM)
Warganegara2018
Pelancong Asing3027
jimat 5% sekarang !
Beli Tiket Diskaun Wet World

Peta

Center map
Get Directions