Wet World Shah Alam

Tak mau pi Sunway Lagoon, boleh main air kat Wet World.

dengan tiket wet world shah alam anda boleh menikmati slide air di taman tema air ini

Nak setakat nak bawa anak main air satu hari suntuk, tak perlu pi Sunway Lagoon. Cukup ke Wet World Shah Alam. Lagipun, jauh lebih murah.

kolam kanak-kanak di wet world shah alamFokus Wet World Shah Alam ini cuma taman tema air. Dan memang lebih dibuat untuk anak-anak, jadi kolam renangnya memang kebanyakannya cetek-cetek. Jadi kalau si kecil tak pandai berenang, memang ideal sangat.

Dan bukan setakat kolam. Kat sini ada water slide, taman permainan dalam air sampailah Pirate Challenge — jambatan goyang yang anak boleh cuba.

Pendek kata, untuk anak kecil, ini memang tempat yang bakal memanggil-manggil lagi.

kolam kanak-kanak yang cukup besar untuk anak di wet world shah alamYang mak ayah jangan buat muka. Sebab boleh saja naik slide air Caribbean Rider atau Monsoon Buster. Tak pun santai rasa masuk sungai kat Thunder River.

Team building pun boleh

Kalau rasa nak buat family day ofis kat sini, tak ada masalah sebab memang tempat ini dibuka untuk event macam itu.

Birthday party, sukaneka dan hari berkumpul family pun boleh.

Hari raya? Aih, kalau dah tak ada kuih rendang dan rasa nak berjurai air mata, apa salahnya.

Sewa Cabana

antara cabana yang boleh disewa di wet worldKalau datang Wet World Shah Alam ini dengan family atau baby, ada baiknya sewa cabana. Alah, pondok kecil untuk lepak santai tu.

Cabana yang jenis Gold kat sini siap datang dengan peti ais mini. Jadi best kalau lepas mandi dapat minum air sejuk. Dan juga ada peti keselamatan untuk simpan wallet dan phone. Boleh main air dengan tenang hati. Mak ayah yang tua pun boleh baring tidur.

Kalau tak perlu itu semua, boleh ambil cabana Silver.

Harga cabana bermula dari RM 100 (Silver) dan RM 150 (Gold). Dan disebabkan tempat terhad, hanya boleh disewa kat kaunter Wet World.

Nota Masa Datang

1. Macam kebanyakan taman tema, makanan minuman luar tak boleh dibawa masuk.

2. Baby bawah 90 cm masuk percuma (sekitar tinggi lutut dewasa)

3. Datang awal. Tak letih beratur beli tiket. Sebab selalunya 10 -15 minit sebelum waktu buka, dah ramai yang beratur.

Harga Tiket

 Dewasa (RM)Kanak-Kanak (RM)
Warganegara3530
Pelancong Asing4035
Beli Tiket Diskaun →

Harga Tiket Diskaun

JIMAT 14%
dengan tiket wet world shah alam anda boleh menikmati slide air di taman tema air ini
Taman Tema
Wet World Shah Alam
Harga dewasa biasa RM 35. Dengan diskaun hanya RM 30.
Harga dewasa biasa RM 35. Dengan diskaun hanya RM 30. Show Less

Waktu Operasi

Tutup Rabu (kecuali cuti umum)
Isnin, Selasa, Khamis – Ahad : 10 am – 6 pm

Peta

My location
Get Directions