(UPDATED) Senarai Tempat Menarik Kuala Lumpur Terkini 2019


Antara Tempat Menarik Kuala Lumpur 2019 Ini -- Yang Mana Yang Hangpa Nak Pi?

2 Sunway Lagoon

Nak berseronok? Taman air, rumah hantu, mini zoo semua kita layan balun kat Sunway Lagoon!

tiket diskaun sunway lagoon kuala lumpur
  • RM 120
  • Ada Diskaun

3 Aquaria KLCC

Nak tengok jerung dengan pari kat tengah-tengah bandaraya ini? Jom jalan pi Aquaria KLCC.

aquaria klcc aquarium tiket
  • RM 49
  • Ada Diskaun

4 Menara Kuala Lumpur

Awalnya dulu cuma menara telekomunikasi. Tapi sekarang tarikan KL dah ada macam-macam lagi.

dek tinjau kl tower - tarikan best kuala lumpur
  • RM 33
  • Ada Diskaun

5 Petrosains

Datang ke KL dengan kanak-kanak? Kalau ya, ini antara tempat menarik terbaik kat KLCC untuk mereka.

tempat menarik utk budak-budak & keluarga di kuala lumpur - petrosains klcc
  • RM 18.50
  • Ada Diskaun

6 Taman Burung KL

Taman Burung kat sini ini tempat anda tengok lebih 3,000 burung yang terbang bebas tak terkurung.

pelancong asing di taman burung kl - tempat mesti lawat kuala lumpur
  • RM 25
  • Ada Diskaun

7 Kidzania KL

Kamu ingat kerja mencari duit itu senang ya? Mari mak hantar kamu pergi KidZania.

kidzania kuala lumpur tiket diskaun
  • RM 95
  • Ada Diskaun

8 Dinner in The Sky

Ke KL dengan buah hati? Cocok sangatlah tarikan ini untuk yang sambut honeymoon atau anniversary.

dinner in the sky klcc
  • RM 369
  • Ada Diskaun

10 Suria KLCC

Jangan lupa ke Suria KLCC. Sebab tarikan lain Kuala Lumpur ada di dalam atau dekat dengan kawasan ini.

tempat best di KL - suria klcc kuala lumpur
  • Tarikan Percuma

12 Superpark Malaysia

Jom join main dengan anak-anak kat dalam taman aksi dari Finland ini

main street basketball di superpark
  • RM 45
  • Ada Diskaun

13 Museums of Illusion

Nak masuk ke muzium illusi? Tak perlu ke New York atau Dubai sebab KL pun dah ada tempat menarik macam ini.

museums of illusions kl
  • RM 35
  • Ada Diskaun

14 Hauntu

Nak rasa pengalaman masuk hotel berhantu? Datang dengan kawan, kita tengok siapa berani, siapa lucu.

hauntu - hotel berhantu kuala lumpur
  • RM 58

15 Air Rider KL

Nak rasa thrill terjun dari kapal terbang? Datang sini bang.

air rider kuala lumpur
  • RM 89
  • Ada Diskaun

16 Pasar Seni

Dulu pasar basah. Sekarang tempat cenderamata -- dari key chain dan loket sampailah ke kain songket.

Pasar Seni  - tempat menarik untuk beli kraf tangan di kuala lumpur
  • Tarikan Percuma

17 Dialogue in The Dark

Apa rasa bila tak ada mata? Cuba tarikan KL ini yang mana hidup anda dibantu oleh orang buta.

dialogue in the dark malaysia
  • RM 20
  • Ada Diskaun

18 Skybridge KLCC

Walaupun tak bekerja di bangunan KLCC, anda boleh merasa naik jambatan antara dua bangunan ini.

klcc bridge tour - tempat menarik wajib kuala lumpur
  • RM 30
  • Ada Diskaun

19 Jurassica

Anak minat dinosaur? Jom pi Jurassica, tarikan bertemakan dinosaur dalam Mid Valley.

jurassica kids
  • RM 29

20 Skybox KL Tower

Baring kat lantai kaca, kasi selfie satu. Itu pun kalau muka tak pucat macam hantu.

menara kaca - skybox kl tower - tempat best kl
  • RM 75
  • Ada Diskaun

21 Plane in The City

Nak bersantap mewah dalam kapal terbang dengan yang tersayang? Jom ke tarikan ini.

plane in the city dinner
  • RM 399
  • Ada Diskaun

22 Laser Battle

Hebat sangat tembak orang dalam PUBG? Meh cuba datang main Laser Battle pula

laser battle game kuala lumpur
  • RM 36
  • Ada Diskaun

23 Midvalley Megamall

Kalau anda teringin shopping semasa cuti di KL, datang ke sini dulu.

Midvalley Megamall - tempat shopping menarik di KL
  • Tarikan Percuma

25 KL City Gallery

Galeri Bandar Kuala Lumpur (KL City Gallery) ada galeri sejarah KL bersama dengan replika kecil bangunan kota ini.

pelancong asing - tarikan best di kl city gallery dataran merdeka
  • RM 10