Villa kat Melaka ini Best Buat Lepas Rindu ke Bali dengan Family

Bila dah lama terperap sebab PKP, memang terasa nak holiday oversea. Paling tidak pun ke Bali.

Jangan sedih. Nanti boleh holiday ke Melaka, dan ambil feel Bali bila menginap kat Vila Samaya ini.

private pool di homestay samaya melaka

Villa ini ada 4 bilik, dan memang sesuai sangat untuk keluarga. Tak kisahlah kalau datang untuk menghantar pengantin, reunion, photoshoot, girls day out atau apa-apa lagi urusan yang perlukan homestay besar untuk berkumpul sama.

Villa ini cukup muat untuk 8 dewasa, dan seorang dua anak kecil yang join sekaki.

bilik tidur di villa samaya klebang - antara homestay melaka yang macam bali

Kat sini semua biliknya ada bilik air sendiri. Tak pening nak kongsi. Dan semua pun dibuat gaya Bali. Gayanya ada class macam hotel-hotel honeymoon kat Melaka.

bilik air di villa samaya yang besar dan klasik

Yang menariknya, kat sini, 2 bilik utamanya siap ada peti keselamatan. Jadi ada tempat nak simpan benda mahal macam kamera atau gelang rantai. Tak pening nak sorok kat mana.

ruang tamu di homestay best melaka ini

Highlight villa ini suasananya. Memang rustik dan ada garden feel yang buat anda rasa macam bukan kat Melaka. Dan yang tambah best ialah kolam air dalam villa. Boleh layan awal pagi atau bila-bila saja yang anda suka.

tempat makan di villa samaya

Aircond ada bukan sahaja kat semua bilik, tapi juga ruang tamu dan dapur. Belum cukup sejuk? Pi terjun dalam pool.

pool villa samaya

Nak best lagi, sebelum layan pool, tapau Klebang Original Coconut Shake yang famous, yang cuma 3 minit dari sini.

Nak explore Melaka, memang kena berkereta. Tapi tak jauh mana sebab villa/ homestay yang best untuk keluarga ini cuma 7km jaraknya dari bandar Melaka.

pintu masuk ke homestay best melaka ini

Camna? Dah boleh bayangkan tidur kat villa Samaya?

Harga satu villa : RM 1500++

Booking.comTempah
Agoda.comTempah

Baca Juga :
* 10 Hotel Bajet Best di Melaka
* 10 Hotel Best di Melaka untuk Anak dan Keluarga
* 10 Hotel Best di Melaka untuk Honeymoon

JomJalan Seluruh Melaka

Hotel terbaik Melaka pilihan kami