Beca Melaka

Kalau ada bajet lebih, apa kata hangpa naik beca Melaka? Dan sekarang beca pun dah lebih class!

aktiviti menarik di melaka - beca

Gambar : Kelab Pemilik Beca Melaka

Tidak banyak negeri di Malaysia yang becanya legend seperti Melaka.

Kalau dulu beca Melaka dihias mengikut selera abang beca, sekarang beca-beca Melaka semakin canggih.

Sebab bukan sahaja warnanya lebih menarik untuk kamera, tapi beca Melaka sudah mula membuat anak-anak tersenyum.

Manakan tidak, banyak juga yang ada tema kartun — dari Upin Ipin sampailah ke Hello Kitty.

Kalau hangpa ke sini, jangan lepaskan peluang naik beca. Kalau nak lebih sejuk dan seronok, naiklah pada waktu malam — cuma peluang bergambar tak lah sebaik siang.

Naik di Mana?

Tempat yang banyak boleh anda jumpa beca tentu saja di bangunan merah Stadhuys. Tapi ada juga masanya anda boleh jumpa mereka di kawasan tapak kota A Famosa.

Tambang Beca Melaka

Dari RM30 (~$7.23) satu pusingan

Peta ke Beca Melaka

My location
Get Directions

Apa Lagi Yg Best Kat Melaka?

Tempat menarik kat Melaka

Layan kedai makan sedap Melaka

Hotel terbaik pilihan kami

Promo hotel, tarikan Melaka