Teddyville Museum

Tarikan Penang ini ada beratus teddy bear kenit, kacak dan kelakar. Jom terjah!

selfie dan bergambar di teddy bear museum penang

Dibuat dalam hotel Doubletree Hilton Batu Ferringhi, Teddyville Museum Penang ini memang tempat orang perempuan masuk, lagi-lagi kalau umur-umur yang sedang bercinta.

Dalam Teddyville Museum ini ada beratus teddy bear, dengan macam-macam warna, saiz dan perangai. Bukan sahaja anda boleh tengok teddy bear zaman sekarang, tapi juga era opah moyang anda. Ada yang kecil, ada juga yang sampai 10 kaki. Ada yang free hair, ada yang pakai tudung rapi.

teddy bear antik

tarikan penang - teddy ville museum batu ferringhi

Dalam muzium ini teddy bearnya tak duduk saja-saja. Teddy bear kat sini diletak dengan prop supaya menceritakan sejarah dan suasana Penang. Jadi ada teddy bear mamak yang menjual roti, yang geng teddy bear yang lepak kedai kopi dan ada yang gigih jual cendol tengah hari.

teddyville museum penang gerai tepi jalan

Nak bergambar tak ada masalah. Dan dengan teddy bear gergasi yang ada, memang selfie dengan depa satu kepastian.

Teddy Bear Ikon Penang

Dalam tempat ini juga ada ikon-ikon Penang yang diabadikan sebagai teddy bear. Ada Tan Sri P.Ramlee, Jimmy Choo (jutawan pembuat kasut selebriti dan puteri-puteri), Nichole David (bekas juara dunia skuash), Lee Chong Wei (bekas juara dunia badminton) sampai ke Francis Light (yang tipu Sultan Kedah untuk beri Penang kepada Inggeris)

Bila sudah puas tengok teddy bear, dah tentu tangan rasa nak seluk beg membeli. Jadi memang tersedia kawasan untuk itu.

Ada patung teddy, keychain, bantal dan macam-macam lagi. Cuma harganya tinggi dari biasa.

teddyville museum penang bear lama

Harga Tiket

 Dewasa (RM)Kanak2 (RM)
Warganegara3629
Beli Pakej Diskaun →

Tiket Diskaun

Jimat 15%
selfie dan bergambar di teddy bear museum penang
Teddyville Museum
Harga tiket biasa RM36. Dengan diskaun hanya RM 29.
Harga tiket biasa RM36. Dengan diskaun hanya RM 29. Show Less

Waktu Operasi

Setiap Hari: 9pg – 6 ptg

Peta

My location
Get Directions

Apa Best Kat Penang

Tempat menarik lain Penang

Layan kedai makan sedap Penang

Hotel terbaik pilihan kami